چشم انداز هيجان انگيز بيمه عمر در خليج فارس
آیین- كاهش رشد اقتصادي مانع رشد صنعت بيمه عمر در ميان كشورهاي خليج فارس نشده است.
بهگزارش سایت تحلیلی خبری آیین به نقل از منا اینشورنس ريويو ؛ ، خلاف رشد اقتصادي در كشورهاي حوزه خليج فارس، بازار بيمه عمر در اين كشورها با چشم انداز هيجان انگيزي روبه رو است.
در گزارش منتشر شده درباره "بيمه جهاني 2016" درباره بازار بيمه در اين منطقه از جهان آمده كه چشم انداز بازار بيمه عمر در خاورميانه و پاكستان بسيار مثبت ارزيابي مي شود و اين در حالي است كه كاهش رشد اقتصادي كشورهاي حاشيه خليج فارس نمي تواند مانع از رشد صنعت بيمه عمر در منطقه بشود و اين كشورها در كوتاه و بلند مدت با افزايش حق بيمه هاي عمر روبه رو خواهند بود.
در اين گزارش كه توسط شركت "سوئيس ري" يكي از بزرگترين شركت هاي بيمه اتكايي جهان منتشر شده، همچنين آمده است كه نفوذ پايين بيمه و افزايش سطح آگاهي شهروندان در كنار عوامل ساختاري مانند وجود خانواده هاي كوچك تر و بهبود شرايط مالي كارمندان شاغل در بخش خصوصي باعث شده تا نياز به داشتن بيمه بيش از گذشته حس شود.
وجود جمعيت بزرگ كارگري از سوي ديگر باعث شده تا تقاضا براي خريد محصولاتي در زمينه پس انداز، حمايت و بازنشستگي روز به روز افزايش يابد. در همين حال، افزايش پذيرش و نفوذ بيمه اسلامي مانند بيمه تكافل خانواده نيز از اين رشد حمايت مي كند.
منطقه خليج فارس به عنوان يك واحد ژئوپولتيكي همچون موجود زنده اي است كه فعالانه با محيط بيرون از خود ارتباط وسيع دارد، صادرات آن را نفت و گاز و وارداتش را سرمايه كالاهاي صنعتي و مايحتاج ساكنانش تشكيل مي دهد كه بر همين اساس مي توان گفت اقتصاد همه كشورهاي حاشيه خليج فارس به نفت و گاز آن وابسته است.
به جز کویت رشد اقتصادی تمام کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در سال 2016 کاهش یافته است. رشد اقتصادی این کشورها به دلیل کاهش هزینه کرد عمومی مردم در کنار تشدید سیاست های مالی در بازارهای مالی و عقب نشینی سرمایه گذاران باعث شد تا این کشورها در سال گذشته کاهش رشد اقتصادی را تجربه کردند. اما به این دلیل که اقتصاد امارات وابستگی کمتری نسبت به دیگر کشورهای شورای کشورهای حاشیه خلیج فارس به نفت دارد کاهش کمتری را در رشد اقتصادی خود داشته است. اين در حالي است كه عربستان سعودی نیز شرایط خوبی را پیش روی خود نمی بیند؛ چرا که تولید سرانه داخلی این کشور با رکود سه درصدی روبه رو شده است.
در گزارش اين بيمه گر اروپايي همچنين آمده كه رشد حق بيمه عمر در خاورميانه، آسياي مركزي و تركيه همچنان قوي و پايدار است و در سال گذشته ميلادي حدود هفت درصد افزايش داشته است. با در نظر گرفتن تركيه، حق بيمه عمر در اين منطقه 3.8 درصد رشد داشته است.
در امارات متحده عربي به عنوان بزرگترين بازار منطقه، اين رشد 2.4 درصد بوده است كه به باور تحليلگران، دليل اصلي آن رشد جمعيت و افزايش طبقه متوسط در اين كشور بوده است. اما در عربستان سعودي ميزان حق بيمه هاي عمر 2.8 درصد به دليل شرايط اقتصادي ضعيف كاهش داشته است؛ اين در حالي است كه بازار اين كشور در دو سال گذشته رشد بي نظيري را تجربه كرده بود. در عمان، ميزان حق بيمه هاي عمر رشد متوسطي را تجربه كرده است.
در همين حال، بازار بيمه عمر بحرين به دليل كاهش رشد اقتصادي اين كشور در سال گذشته، روزهاي خوبي را سپري نكرده است. در اردن نيز با وجود نبود رقابت ها، ميزان حق بيمه ها در اين بخش اميدواركننده بوده است. اين در حالي است كه جنگ در سوريه، يمن و ليبي باعث شده بازار بيمه عمر در اين كشورها ناديده گرفته شود.
اين شركت بيمه در گزارش خود درباره بازار بيمه غيرعمر در اين منطقه از جهان نيز مي نويسد كه ميزان حق بيمه هاي كسب شده در بخش بيمه غيرعمر در خاورميانه، آسياي مركزي و تركيه در سال 2016 ميلادي 6.5 درصد رشد داشته است كه در قياس با رشد 7.5 درصدي سال 2015، اكثر كشورهاي اين مناطق شرايط خوبي را تجربه نكرده اند. طبق اين گزارش در تركيه به دليل رشد شتابزده بيمه وسايل نقليه موتوري، ميزان حق بيمه ها 21 درصد رشد كرده است.
سوئيس ري بر اين باور است كه سوددهي در بخش بيمه غيرعمر در اين مناطق تحت فشارهاي بيشماري قرار دارد و دلايل اصلي اين فشار رقابت بر سر نرخ گذاري و كاهش بازده سرمايه هاست. اين بيمه گر اروپايي چشم انداز اين صنعت را در منطقه خليج فارس دوگانه به تصوير مي كشد. اين در حالي است كه در گزارش خود تاكيد مي كند، بدون شك بيمه درمان در اين كشورها به دليل تمركز دولتمردان رشد خوبي را خواهد داشت هرچند كه رقابت ها در اين بخش بسيار شديد خواهد بود.
نظرات