23 نفر به آی تی بیمه مرکزی اضافه شد-- وعده ایجاد معاونت فاوا در بیمه مرکزی چه شد؟

05-12-2018 09:50:22
آیین-از وعده رئیس کل بیمه مرکزی جهت اصلاح ساختار آی تی و ایجاد معاونت فاوا حدود هفت ماه می گذرد و روز گذشته نیز از میان 48 نیروی استخدامی 23 نفر به واحد فاوا رفتند، واحدی که ماههاست در انتظار تغییر ساختار است و باید دید این 23 نفر قرار است چه تاثیری در فرایند نظارت هوشمند بیمه مرکزی که از اهداف اتی این نهادنظارتی است ، داشته باشند.

به گزارش سایت تحلیلی- خبری آیین، روز گذشته مراسم معارفه 48 نفر از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی بیمه مرکزی با حضور رئیس کل و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی بیمه مرکزی برگزار شد.

استخدام نیروهای جدید در بیمه مرکزی در حالی است که پیش  ازین رئیس کل بیمه مرکزی در گفتگوئی مبسوط با نشریه بیمه داری نوین از بروکراسی موجود در ساختار فعلی گلایه کرده است.

رئیس کل اذعان داشته که متأسفانه این روزها مسیر حرکت یک گزارش ، طرح ، پیش‌نویس و ... از اداره‌ی کل، معاون، رئیس و... تا رسیدن به مقصد به طول می‌‌انجامد که اندکی بیمه‌ی مرکزی را به سمت بروکرات شدن هدایت می‌کند، بروکرات شدن ساختار بیمه مرکزی که طی سالهای اخیر نیز شکل گرفته مرا رنج می‌دهد.

وی می گوید: بنده با تشکیلات فعلی موافق نیستم ؛ اما به‌هرحال نمی‌توان به‌راحتی در مسائل جاافتاده تغییر ساختار ایجاد کرد، بنابراین از همکاران خود خواهش می‌کنم از حالت بوروکراتیک بیرون آمده و از طریق همکاری، سریعاً به پاسخگویی با شرکت‌های بیمه بپردازند، فرهنگ همراهی با شرکت‌های بیمه به هیچ‌وجه تناقضی با نظارت قبلی ندارد.

اما انچه که رئیس کل بیمه مرکزی در این گفتگو بر آن تاکید کرده این است که انتقال و تمرکز از واحدهایی با اهمیت کمتر به واحدهای مهم‌تر در دستور کار قرار دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر واحد نظارت مالی، بیمه‌های عمر، بیمه‌های اتکایی و IT بسیار مهم هستند ، اذعان می دارد که تا جایی که شاید به سمت اصلاح ساختار IT و حتی ایجاد معاونت IT در چارت سازمانی بیمه مرکزی پیش رویم.

از وعده رئیس کل بیمه مرکزی جهت اصلاح ساختار آی تی و ایجاد معاونت فاوا حدود هفت ماه  می گذرد و روز گذشته نیز از میان 48 نیروی استخدامی 23 نفر  به واحد فاوا رفتند، واحدی که ماههاست در انتظار تغییر ساختار است و باید دید این 23 نفر قرار است چه تاثیری در فرایند نظارت هوشمند بیمه مرکزی که از اهداف اتی این نهادنظارتی است ، داشته باشند.

 در حال حاضر  بیمه مرکزی به دلیل اهمیت سنهاب به عنوان سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی ، تمرکز زیادی بر واحد فاوا دارد اما به نظر می رسد این واحد تا کنون نتوانسته نقشی که باید را در سیستم بیمه مرکزی ایفائ کند چرا که عملا زیر سایه تصمیم گیری های معاونت نظارت قراردارد و قابلیت تصمیم سازی و سیاست گذاری را کمتر داشته است.

این همان تجربه ای است که بانک مرکزی نیز پشت سرگذاشت و در نهایت به این نتیجه رسید که باید معاونت فناوری های نوین خود را احیاء کند و با قرار دادن علی کرمانشاه در مسند این معاونت که شخصی قدر در حوزه بانکی و آی تی است و پس از ناصر حکیمی، عملا نشان داد که ساختار آی تی بانک مرکزی فراتر از یک واحد سازمانی بوده و می تواند در سیاست گذاری ها فعال عمل کند.

به نظر می رسد ، واحد فاوای بیمه مرکزی با تمرکز بر سنهاب به عنوان سامانه ای که در راستای تحقق نظارت هوشمند مورد تاکید است ، نیازمند خانه تکانی است.

از سوی دیگر در خصوص تغییر ساختار سازمانی کل سازمان و بهینه سازی ساختار سازمانی مطابق با نیازهای بیمه مرکزی برای نظارت بر عملکرد صنعت بیمه،باید گفت حذف برخی از مدیریت های داخل سازمان که فعالیت های آن ها توسط ای تی قابل انجام است.

آنچه که مسلم است ، مکانیزاسیون عملیات نظارت مالی ،فنی و  اتکایی تنها با تقویت ساختار آی تی بیمه مرکزی امکان پذیر است این در حالی است که ساختار فعلی ظرفیت تحقق اهداف بیمه مرکزی برای ارتقاء سنهاب را ندارد.

دسته بندی:
عکس روز

نظرات

ارسال نظر

ایمیل شما در فیلد زیر نزد ما محفوظ خواهد ماند.