سرنوشت موسسات مالی در انتظار صنعت بیمه ؟! ---ادغام شرکتهای بیمه نظامی امکان پذیر است
آیین- صنعت بیمه نیز جهت جلوگیری از موازی کاری و افزایش شرکتهای بیمه کوچک باید تا دیر نشده از تجارب شبکه بانکی بهره برده و سامان دهی شرکتهای بیمه کوچک و نظامی را در قالب ادغام در دستور کار قرار دهد تا در اینده شاهد سیلاب شرکتهای بیمه ورشکسته و نا توان نباشیم./ اکنون که ساماندهی بانکهای نظامی در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته ،به زعم بسیاری ادغام بیمه حکمت صبا در شرکت بیمه کوثر با توجه به ترکیب سهامداری آن کاملا امکان پذیر است.
به گزارش سایت تحلیلی- خبری آیین و به نقل از ریسک نیوز،از زمانی که شرکتهای بیمه مشمول افزایش سرمایه طبق مصوبه هیات وزیران موفق به تحقق کفایت سرمایه نشدند و از سوی عبدالناصر همتی ، رئیس وقت بیمه مرکزی تهدید به ادغام شدند بیش از یکسال می گذرد .
اما در طول این یکسال نه تنها شرکتهای بیمه مذکور که فقط تا اسفند سال 96 طبق مصوبه هیات وزیران جهت اقزایش سرمایه مهلت داشن به مصوبه دولت عمل نکردند که اغلب این شرکتها در شرایط فعلی از کاهش معنادار توانگری مالی رنج می برند ضمن اینکه افزایش مطالبات انها نیز مزید بر علت شده است.
به نظر می رسد،رئیس کل جدید بیمه مرکزی برای جلوگیری از تنشی جدید در صنعت بیمه ضرورت دارد که وضعیت شرکتهای بیمه با توانگری پایین را جهت ساماندهی در دستور کار قرار دهد.
شرکتهای بیمه نظامی و ضرورت ساماندهی
در کنار توجه به وضعیت تداوم فعالیت یا ادغام شرکتهای بیمه کم توان ، نحوه فعالیت شرکتهای بیمه نظامی نیز قابل تامل به نظر می رسد ، در حالیکه شرکت بیمه کوثر در سال 89 با کسب مجوز از بیمه مرکزی و یا سهامداری شرکتهای زیر مجموعه وزارت دفاع اغاز بکار کرد سال گذشته نیز بیمه حکمت صبا فعالیت خود را در عرصه بیمه گری آغاز کرد.
گفته می شود ، طی سالهای اخیر که زمرمه حضور یک شرکت بیمه نظامی دیگر در صنعت بیمه مطرح شد انتقاداتی از سوی برخی فعالان صورت گرفت اما در نهایت شرکت بیمه جکمت صبا متولد شد.
این در حالی است که به زعم بسیاری با وجود شرکت بیمه کوثر با سهامداری نیروهای مسلح ، وجود شرکت بیمه جدیدی از مجموعه همان سهامداری چه لزومی داشته است.
گفتنی است ، اکنون که ساماندهی بانکهای نظامی در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته ،به زعم بسیاری ادغام بیمه حکمت صبا در شرکت بیمه کوثر با توجه به ترکیب سهامداری آن کاملا امکان پذیر است.
دراین راستا توجه به تصمیمات اخیر شبکه بانکی برای ساماندهی بانکهای نظامی ضرورت دارد، گفتنی است اخیرا فرشاد حیدری از ادغام بانکهای نظامی در یک بانک خبر داده است.
فرشاد حیدری – معاون نظارت بانک مرکزی – اسفند سال گذشته خبری را اعلام کرد که نشان از ادغام ثامن و مهر اقتصاد با بانک انصار داشت.
توضیحات معاون نظارت بانک مرکزی از این حکایت داشت که ادغام سهگانهای که وی اعلام کرده پایان ماجرای ساماندهی بانکهای نظامی نیست و قرار براین است که هر شش بانک و موسسه موجود نظامی ساماندهی شده و تجمیع شوند.
امروز نیز معاونت نظارت بانک مرکزی رسما اعلام کرد که آخرین برنامه بانک مرکزی این بوده که بانک های نظامی و وابسته به نیروهای مسلح را در بانک ها دولتی ادغام کنیم، اظهار داشت: این اقدام موجب رقابت پذیری بیشتر می شود.
اما در حالیکه بانکها تجربه تعدد موسسات زیر مجموعه نهادهای نظامی را پشت سرگذاشته و در نهایت به این نتیجه رسیده اند که این تعدد علاوه براینکه سبب ایجاد نهادهای مالی ضعیف می شود رقابت پذیری را نیز با خدشه روبرو می کند اما گویا صنعت بیمه عادت کرده است که تجارب نا موفق دیگران را دوباره بچشد.
به نظر می رسد صنعت بیمه نیز جهت جلوگیری از موازی کاری و افزایش شرکتهای بیمه کوچک باید تا دیر نشده از تجارب شبکه بانکی بهره برده و سامان دهی شرکتهای بیمه کوچک و نظامی را در قالب ادغام در دستور کار قرار دهد تا در اینده شاهد سیلاب شرکتهای بیمه ورشکسته و نا توان نباشیم.
نظرات