محدودیت صدور بیمه نامه ها در مناطق سیل زده

04-29-2019 08:29:22
آیین- صدور بیمه نامه های گروهی و بدون بازدید در مناطق سیل زده با محدودیت مواجه شده است، اما صدور بیمه نامه عادی مربوط به حوادث و سیل، همانند گذشته در حال انجام است

 

به گزارش سای تحلیلی-خبری آیین و  به نقل از ایرنا، در روزهای اخیر، انتقاداتی مطرح شد مبنی بر اینکه شرکت های بیمه از صدور بیمه نامه مربوط به سیل و حوادث در مناطق سیل زده خودداری می کنند.
به گفته برخی ساکنان مناطق سیل زده، شعب بیمه مستقر در مناطق سیل زده گفته اند که به علت ابلاغ دفاتر مرکزی خود و با توجه به خسارات سیل آنها نمی توانند بیمه های جدید صادر کنند.
برای اطلاع از واقعیت این موضوع، با پرسش از شرکت های بیمه مشخص شد این محدودیت تنها محدود به صدور «بیمه نامه های گروهی» و بدون بازدید است و صدور بیمه نامه عادی که پس از بازدید از مورد بیمه شده انجام می شود، همچنان جریان دارد.

ادامه صدور بیمه نامه در مناطق سیل زده
«سید محمد ناصر مبرقعی» عضو هیات مدیره بیمه ایران درباره ادعاهای مربوط به توقف صدور بیمه نامه سیل در مناطق سیلزده، اظهار داشت: در شرایط فعلی محدودیتی برای صدور بیمه نامه سیل ایجاد نشده است و برای هر شخص در هر نقطه از کشور که بخواهد، بیمه‌نامه آتش سوزی با پوشش های تکمیلی حوادث طبیعی و از جمله خطر سیل قابل ارائه است.
وی یادآور شد: بیمه گر قبل از ارائه پوشش می بایست از سلامت مورد بیمه اطلاع حاصل کند و این یک اصل حرفه ای در کار بیمه است.
وی با بیان اینکه در صدور بیمه نامه های گروهی محدودیت هایی ایجاد شده است، افزود: در شرایط عادی که سیل و حادثه ای رخ نداده چنین پیش‌بینی شده است که به صورت گروهی و تکیه بر اصل «قانون اعداد بزرگ» برای تعداد زیادی از متقاضیان، بدون تشریفات و بازدید از محل، بیمه نامه صادر شود اما در زمان وقوع حادثه شرایط تغییر می کند و این یک رویه فنی رایج در صنعت بیمه است. 
این فعال صنعت بیمه اظهار داشت: اما اکنون متقاضیان می توانند به صورت فردی برای اخذ بیمه نامه مربوط به سیل و حوادث مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند که به همه شعبه های خود از جمله مناطق سیل زده اعلام کرده ایم که درخواست ها را اخذ کرده و با بازدید از محل، بیمه‌نامه صادر کنند. این شیوه به نفع بیمه گذاران نیز است زیرا سقف سرمایه های انتخابی نیز توسط آنها انتخاب می شود. 
وی ادامه داد: حتی در مناطقی که در هفته های اخیر دچار سیلاب شده اند نیز صدور بیمه نامه امکان پذیر است البته به جز مواردی که اکنون درگیر سیل هستند و سیل هنوز فروکش نکرده است در این موارد ریسک بیمه ای فاقد ویژگی احتمالی است و قطعیت یافته است.

 بیمه ها مشکلی در پرداخت خسارت سیل ندارند
عضو هیات مدیره بیمه ایران درباره پرداخت خسارات سیل توسط شرکت های بیمه نیز گفت: بیمه ها تاکنون مشکلی در انجام تعهدات مربوط به پرداخت خسارت سیل نداشته اند.
مبرقعی درباره ادعای ناتوانی برخی شرکت های بیمه برای پرداخت خسارت، اظهار داشت: این تصور که شرکت های بیمه در پرداخت تعهدات خود دچار مشکل شدند درست نیست، زیرا شرکت‌های بیمه دارای قراردادهای بیمه اتکایی با بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران هستند، بنابراین بیمه مرکزی از آنها حمایت می‌کند. 
این فعال صنعت بیمه با بیان اینکه بخشی از خسارت ها مربوط به واحدهای صنعتی بود که کار شناسایی و ارزیابی آنها انجام شده است، گفت: تاکنون کار ارزیابی خسارت 70 تا 80 درصد واحدهای تولیدی و صنعتی انجام شده است البته فرآیند کارشناسی های این موارد در برخی از مواقع زمان بر است ولی بیمه گران با پرداختی علی الحساب همراهی لازم با بیمه گذاران را وظیفه خود می دانند. 
وی افزود: بررسی و کارشناسی و ارزیابی آن دسته از واحدهای مسکونی که بیمه گروهی داشتند مانند آق قلا انجام شده و در حال انجام ارزیابی های نهایی هستیم.
این فعال صنعت بیمه اضافه کرد: در مناطق جنوبی و غرب کشور خساراتی در بخش انرژی وجود داشته که باید شرایط به ثبات برسد تا امکان ارزیابی خسارات وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: اکنون شرکت های ارزیاب که بر اساس مقررات شورای عالی بیمه، کاملا مستقل هستند و صلاحیت آنها را بیمه مرکزی تایید کرده در حال ارزیابی میزان خسارات هستند.
عضو هیات مدیره بیمه ایران درباره بیمه منازل مسکونی نیز گفت: در استان مازندران کار ارزیابی خسارات پایان یافته و حتی بخشی از خسارات نیز به مبلغ هشت هزار و 850 میلیارد ریال پرداخت شده است.
مبرقعی یادآور شد: اگر چه سیل، هزینه هایی را بر صنعت بیمه تحمیل کرد اما تذکری بود تا فرهنگ بیمه در کشور بیشتر مورد دقت قرار گیرد و مسئولین ذیربط بحث مدیریت ریسک، ایمنی و شیوه نامه های جلوگیری از گسترش دامنه خسارات و تعمیم پوشش های بیمه را در اولویت برنامه های خود قرار دهند.
وی تاکید کرد: بر خلاف تصور عمومی نقش صنعت بیمه صرفا جبران خسارات نیست، زیرا مدل اثر گذاری بیمه در همه دنیا بر مبنای مدیریت ریسک است، یعنی برای اینکه بیمه نامه صادر شود همه شاخص های موثر در رخداد مورد نظر اعم از اینکه ریسکی طبیعی باشد و یا انسانی، ارزیابی و سنجش شده و توصیه های ایمنی کافی ابلاغ و اجرا می شود.
وی اضافه کر د: بر این اساس، شرکت های بیمه برای بیمه های مهندسی اعم از پروژه های عمرانی و نصب در حال احداث و یا بهره برداری بیمه گر عملا توصیه هایی را به بیمه گذار ابلاغ می کنند که ضریب خسارت ها را کاهش می دهد.
بارندگی های شدید و سیلاب که از اواخر اسفندماه 97 آغاز شد و بیشتر استان های کشور را درگیر کرد که تبعات آن همچنان ادامه دارد.
میزان دقیق خسارت های ناشی از سیلاب به شکل دقیق اعلام نشده، اما وزیر کشور میزان خسارت سیل را تا 35 هزار میلیارد تومان برآورد کرد.

دسته بندی:
عکس روز

نظرات

ارسال نظر

ایمیل شما در فیلد زیر نزد ما محفوظ خواهد ماند.